Γλυκό με γάλα και φρούτα
Υλικά
Μπισκότα τετράγωνα πτι-μπερ
Φρούτα σε κομματάκια (όχι φρούτα με ζουμί γιατί αραιώνουν το ζελέ)
Για την κρέμα
Για την κρέμα
Γάλα με χαμηλά λιπαρά: 3 ½ φλ τσαγιού
Ζάχαρη : 4 κουτ. γλυκού
Άνθος αραβοσίτου (κρέμα Γιώτης): 6 κ.σ. κοφτές
Για το ζελέ
600 γρ νερό ή χυμό φρούτων
2 κ.σ. ζάχαρη αν δεν χρησιμοποιήσουμε τον χυμό
20γρ ζελατίνη (4 φύλλα)
Οδηγίες
Απλώνουμε στον πάτο ενός μικρού ταψιού τα μπισκότα
Φτιάχνουμε την κρέμα: Βάζουμε τα 3 φλ γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν και ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα, κρύο, με το άνθος αραβοσίτου για να μην κάνει σβώλους. Αν θέλουμε εδώ μπορούμε να πρεοσθέσουμε και 1-2 αυγά ούτως ώστε να μοιάζει η κρέμα με κρέμα πατισερί. Όταν το γάλα έχει ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το μίγμα του κρύου γάλακτος και ζεστένουμε μέχρι να πήξει καλά. Αφού γίνει η κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει κάπως και την ρίχνουμε στο ταψί (αν δεν έχει κρυώσει λίγο, τα μπισκότα δεν στέκονται στη θέση τους)
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Φτιάχνουμε το ζελέ και το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει καλά (όχι να πήξει) πριν το ρίξουμε στο ταψί
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα τα φρούτα κάνοντας σχέδια.
Πάνω από τα φρούτα ρίχνουμε το κρύο ζελέ και αφήνουμε στο ψυγείο ένα δίωρο τουλάχιστον για να πήξει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ρίξουμε το ζελέ ζεστό, θα επιπλέουν πάνω του τα φρούτα και θα χαλάσουν τα σχέδια που κάναμε με αυτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου