Μπισκότα εύκολα και θρεπτικά
Το αμύγδαλο είναι πολύ πλούσιο σε «καλά»- για την καρδιά και τον εγκέφαλο- λιπαρά.Επίσης περιέχει πολύ ασβέστιο και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα στον οργανισμό για μια καλή ανάπτυξη.
Υλικά
500γρ αμυγδαλόψιχα
6 αυγά
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανιλέττες
250γρ ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
1 κ.σούπας μαχλέπι
1 κ.γλυκού μαστίχα
Οδηγίες
Αλέθουμε το μαχλέπι και την μαστίχα με λίγη από την ζάχαρη.Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Ανακατεύουμε καλά με τα άλλα υλικά
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, επίπεδα σχεδιάκια, όσο μια παλάμη
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (για λεπτά μπισκότα).
Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, αφού κρυώσουν καλά, για να μην ξεραθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου